Kwalitatieve rapportage Meetellen staat nu online!

16 apr 2015 -

Naast de persoonlijke interviews zijn er de afgelopen jaren meerdere groepsgesprekken georganiseerd om een aantal resultaten die uit de kwantitatieve onderzoeken kwamen, verder uit te diepen. Er werden onderwerpen besproken als: ‘Wat is meedoen in de samenleving’? En: ‘Wat zijn goede contacten?’ Bijna alle gesprekken vonden plaats op de Stadsbrug.

 

Opvallende resultaten uit vorige onderzoeken waren:

 

  • 78% van de panelleden voelt zich eenzaam

 

  • 39% ervaart (zeer) ernstige eenzaamheid t.o.v. 7% Utrechts gemiddelde

 

  • 37% beschouwt zijn of haar hulpverlener als een goede vriend of vriendin, 66% heeft ten minste een keer per week contact met mensen uit de doelgroep.

 

Om dit verder uit te diepen is er geluisterd naar persoonlijke verhalen van panelleden. Hiervoor zijn 14 diepte-interviews afgenomen en 3 groepsgesprekken gehouden.

 

Wij gebruiken de uitslagen van de enquêtes en ook van deze rapportage in onze presentaties. Deze houden wij op de plaatsen waar mensen interesse hebben in het onderwerp. Zo zijn wij op het Stadskantoor geweest om in gesprek te gaan met beleidsadviseurs van Meedoen naar Vermogen. Dit was een geslaagde bijeenkomst, die ons veel contacten en inspiratie heeft opgeleverd. Dit gold voor beide kanten, want tijdens het bezoek werd er druk gebrainstormd en kwamen er nieuwe mogelijkheden naar boven. Wij blijven hierover in contact.

 

Daarnaast hebben wij een brief uitgedaan naar verschillende instellingen en organisaties die betrokken zijn bij de bevraagde doelgroep. Daarin vragen wij hen of zij geïnteresseerd zijn in een presentatie over de rapportage. Zo komen wij langs op afspraak.

 

In mei organiseren wij een ‘Meetellen-borrelt’ voor de panelleden, waarin zij de gelegenheid krijgen om vragen te stellen, informatie op te doen en in gesprek te gaan over de rapportage. Onder het genot van een lekker hapje en een verfrissend (alcoholvrij) drankje. Meer informatie volgt!

 

Wil je de kwalitatieve rapportage lezen? Klik dan hier.


Terug naar overzicht

Reageren

Blijf op de hoogte
Abonneer je op onze nieuwsbrief.


© 2018 Meetellen in Utrecht | Colofon
Powered by AccesSite CMS Hosted by Ragfijn